Probleme clasa a IX-a

1. Probleme cu presupuneri

1.1.Fie n numere intregi citite de la tastatura. Sa se afiseze pe ecran mesajul DA daca toate sunt pare si NU in caz contrar.

1.2. Fie n numere intregi citite de la tastatura. Sa se afiseze pe ecran mesajul DA daca toate au 2 cifre si NU in caz contrar.

1.3. Fie n numere intregi citite de la tastatura. Sa se afiseze pe ecran mesajul DA daca toate sunt prime si NU in caz contrar.

1.4.  Fie n numere intregi citite de la tastatura. Sa se afiseze pe ecran mesajul DA daca toate au numai cifre pare si NU in caz contrar.

1.5 Fie n numere intregi citite de la tastatura. Sa se afiseze pe ecran mesajul DA daca toate sunt nenule si NU in caz contrar.

1.6 Fie n numere intregi citite de la tastatura. Sa se afiseze pe ecran mesajul DA daca exista printre ele un numar divizibil cu 7  si NU in caz contrar.

1.7 Fie n (n numar par) numere intregi citite de la tastatura. Sa se afiseze pe ecran mesajul DA daca primele n/2 sunt in ordine crescatoare si cele aflate pe pozitii simetrice fata de mijlocul sirului sunt egale, si NU in caz contrar.

1.8 Fie n numere intregi citite de la tastatura. Sa se afiseze pe ecran mesajul DA daca toate sunt in modul mai mici decat 24 si NU in caz contrar.

1.9.  Fie n numere intregi citite de la tastatura. Sa se afiseze pe ecran mesajul DA daca valorile a  cate 3 numere consecutive  ca pozitie sunt laturile unui triunghi.

1.10 Fie n numere intregi citite de la tastatura. Sa se afiseze pe ecran mesajul DA  cel mai mare divizor comun  al lor are 2  cifre  si NU in caz contrar.

 

2.Probleme cu prelucrarea cifrelor unui numar

2.1 Fie n numar natural citit de la tastatura. Inserati pe pozitia sutelor cifra 7 si afisati numarul.

2.2 Fie n numar natural citit de la tastatura. Sa se afiseze prima si ultima cifra.

2.3 Fie n numar natural citit de la tastatura. Sa se afiseze cifrele pare in ordinea citirii lor. Ex: n=12345678  R=2468

2.4 Fie n numar natural citit de la tastatura. Sa se afiseze cifrele impare in ordinea inversa citirii lor. Ex: n=12345678  R=7531

2.5  Fie n numar natural citit de la tastatura. Sa se afiseze cel mai mare numar obtinut din cifrele sale. Ex: n=18687 R=88761

2.6 Fie n numar natural citit de la tastatura. Sa se afiseze numarul citit de la dreapta la stanga. Ex n=123 R=321

2.7.Fie n numar natural citit de la tastatura. Sa se afiseze mesajul DA daca este palindrom si Nu in caz contrar.

2.8 Fie n numar natural citit de la tastatura. sa se afiseze permutarile circulare. Ex: n=123 R 231, 312,123

2.9 Fie n numar natural citit de la tastatura. Sa se afiseze mesajul DA daca cifrele sunt in ordine crescatoare in ordinea citirii  si Nu in caz contrar. Ex n=123 R=DA , n=143 R=NU

2.10 Fie n numar natural citit de la tastatura. Sa se afiseze cea mai mare si cea mai mica cifra a sa.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: