Prelucrarea imaginilor

copertainchidere                  coperta111

Lucrarea „Prelucrarea imaginilor”  este o culegere de exerciţii  destinate învăţării şi exersării unor tehnici de prelucrare a imaginilor digitale.

Ideea de a învăţa prin proiecte a fost agreată atât de elevii participanţi la cursul Clubului Multimedia din cadrul Colegiului Naţiona “Unirea” Focşani” care au parcurs acest material cât şi de profesorii care au redactat suportul de curs.

Lecţiile sunt grupate în două capitole centrate pe două softuri dedicate prelucrării imaginilor şi anume Adobe PhotoShop CS3 Extended, un soft cu licenţă, şi Photofilter  pe care îl putem descărca   gratuit de pe Net.  Am făcut aceste două alegeri   tocmai  pentru a arăta  similitudinea prelucrărilor operaţiilor de bază dar şi câteva tehnici care fac diferenţa între un soft specializat şi unul gratuit.

Fiecare proiect are toţi paşii precizaţi, lecţiile sunt independente unele de altele, aşa că puteţi parcurge această culegere în orice manieră doriţi.

Sperăm ca prin demersul nostru să vă deschidem interesul pentru însuşirea tehnicilor prelucrării imaginilor care stau la baza  exprimării prin imagine, a redefinirii   eul-ui virtual şi să vă insuflăm dorinţa de ajunge la un alt nivel, cel al compoziţiei de imagine.

Îi mulţumim doamnei prof. Daniela Tarase, inspector de specialitate informatică din cadrul ISJ Bacău, autor de carte de informatică recunoscut, pentru parcurgerea atentă a materialului şi pentru observaţiile făcute.

Le mulţumim familiilor noastre, tuturor celor care au crezut în noi şi ne-au încurajat să publicăm această culegere de probleme.

Oprea Marilena, Afrodita Timofti

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: